Dør

Smuk farve til døre

Forestiller man sig en farve til en dør vil man meget ofte som det første tænke på farven hvid. Og kigger man rundt på de døre, som folk har vil det da også være den farve der går mest igen. Det betyder dog ikke, at der ikke er mange andre farver, som man kan vælge. Af og til kan det give lidt karakter til nogle yderdøre, hvis man har en særlig farve. Det er klart, at der altid skal tages højde for husets farve, form og stil før man vælger døre fra SparVinduer. For det hele skal passe sammen. Men passer alt sammen bør man være på den sikre side og så vil det se smukt ud. Gider man ikke tænke så meget i farver kan man altid vælge den hvide farve da det er den mest standardfarve der findes.

Røde eller stengrå døre er populære

Skal man være en smule moderne er det dog ikke de hvide døre man skal vælge. Derimod skal man vælge en af de farver, der skiller sig lidt mere ud fra resten af farvepaletten. En af farverne, som mange mennesker vælger i dag er stengrå. Denne farve kan umiddelbart virke meget neutral og næsten lidt kedelig, men det er den dog slet ikke. For der er en smule spil i denne farve, som gør, at yderdøre i stengrå ser meget smukke ud. Det kan især være en god ide hvis man har et helt hvidt hus. For så vil de stengrå døre skabe en smuk kontrast til resten af huset.

Ønsker man at gøre noget endnu mere særligt kan man kigge lidt til vores naboer mod nordøst. For de har nemlig en farve opkaldt efter sig, som også fungerer når man skal have nye yderdøre. En svenskrød gør, at døre de bliver endnu flottere og skiller sig endnu mere ud end normalt. Til et helt almindeligt og måske lidt kedeligt hvidt hus er det dog ikke sikkert, at det er den bedste løsning. Det skal være en smule mere spraglet før det vil se pænt ud at have døre i en svenskrød farve. Er man mere til den meget neutrale løsning kan man skille sig ud ved at vælge en sort farve. Sjældent ser man en dør i sort, men hvis det sker er det dog noget man lægger mærke til. Så om ikke andet er man næsten garanteret, at der nok skal blive lagt mærke til dine døre hvis de er sorte og du har et sort hus.

Moderne eller klassisk profil

Noget som man også skal overveje når man skal have nye døre det er hvilken profil man skal have. Profilen er den type af lister, som man kan se i sine døres kanter. Her kan man for eksempel vælge den helt klassiske profil. Det er den, som de fleste vælger og det er da også en smuk kant. Den har lidt mønster, som gør, at den ser yderst smuk ud i vinduet. Den moderne er dog også smuk selvom den ikke har de afrundede vinkler. Uanset hvilke døre man vælger kan man dermed selv bestemme hvordan de skal se ud.

Du kan finde flere nyheder og historier her.

There are no comments yet

Why not be the first

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *