Young woman getting acupuncture treatment in therapy room

Tre forskellige former for akupunktur kan være med til at gøre dig smertefri

Lider du af smerter, har du måske overvejet den alternative behandlingsform akupunktur. Det er en behandlingsform, hvor der bliver stukket nåle ind i kroppen på dig på bestemte punkter. Det er med til at gøre, at du opnår en smertelindring. Ofte vil akupunktur være et supplement til en behandling af en kiropraktor eller en fysioterapeut. I mange tilfælde har disse lært, hvordan de skal udføre akupunktur. I nogle tilfælde kan en behandler endda udføre alle tre former for akupunktur, som vi nævner her i artiklen.

Den traditionelle form for akupunktur er en over 4000 år gammel behandlingsform, der stammer fra Kina. Den bygger på ideen om, at der i kroppen er nogle baner, hvor der løber elektromagnetisk energi.

Når du får det dårligt eller bliver syg, mener akupunktørerne, at det skyldes, at din elektromagnetiske energi, kaldet Qi, er blokeret. Ved at stikke nåle i kroppen på dig kan Qi-blokeringerne ophæves, så du igen er smertefri. Akupunktører mener nemlig, at Qi-blokeringer kan føre til hovedpine, problemer med huden, svækkelse af immunforsvaret og en lang række andre ting.

Evidensbaseret akupunktur vinder frem

Måske er den klassiske form for akupunktur ikke noget for dig. Det kan lyde lidt langhåret, og som noget de kun tror på i København. Ikke desto mindre er der dog mange eksempler på, at den klassiske akupunktur virker. En ny form for akupunktur er dog ved at vinde frem, og det er en, som skeptikere har det en hel del lettere ved. Det er nemlig en form for akupunktur, der bygger på anatomi frem for Qi-energi.

Denne form for akupunktur kaldes evidensbaseret akupunktur. Den bygger på, at man ved, at det hjælpe på for eksempel smerter, at man stikker nåle i kroppen på bestemte punkter. Men modsat i klassisk akupunktur tager man i evidensbaseret akupunktur udgangspunkt i kroppen og videnskaben. Det gør, at denne type akupunktur er meget populær blandt læger. Det er både i København og i resten af landet.

Dry Needling kan hjælpe dig af med myoser

Hvis du tidligere har lidt af kraftige myoser, har du måske prøvet at få den fjernet med en nål med blokade. Der stikker man en nål med væske i myosen, der er en form for knude i musklen. Man fandt dog ud af, at det faktisk i mange tilfælde var lige så effektivt, at man stak en nål uden blokade i. Altså en tør nål. Derfor kom behandlingsformen til at hedde Dry Needling og er i dag ved at blive mere og mere almindelig.

Har du store myoser, kan det hjælpe at starte med at prøve Dry Needling på dig. Ofte vil du kunne mærke en lindring i løbet af bare nogle sekunder. Det kan både gøre, at du ikke har så mange smerter, og at det er muligt at begynde en anden form for behandling på dig. I nogle tilfælde kan myoserne nemlig være så store, at det ikke er muligt at gå i gang med anden form for behandling, før de er væk.

There are no comments yet

Why not be the first

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *