slankekur

Overvejer du at gå på slankekur?

Ordet slankekur har efterhånden været brugt i mange mange år. I sin bogstaveligste forstand betyder det, at man følger en kur for at slanke sig. Gennem årene er der derfor mange eksperter og andre sundhedsfaglige personer, som har forsøgt at udvikle den helt perfekte slankekur. For hvem ønsker ikke at finde den nemmeste, hurtigste, letteste og mest effektive måde at slanke sig på? Børn, unge og voksne i alle aldre er på slankekur. Både mænd og kvinder, overvægt er nemlig blevet et stigende problem i Danmark gennem det seneste årti. Men hvorfor mon? Spiser vi for meget, for usundt, bevæger vi os for lidt eller tager vi os ikke tid til at indtage sund og nærende mad? For samtidig er der jo sket en enorm stigning i antal af nyåbnede fitness centre på landsplan, i en sådan grad at enhver lille by med respekt for sig selv har i hvert fald minimum et fitness center at prale af.

De forskellige typer af slankekure der findes

Førhen forstod man konceptet slankekur som en slags sultekur. Grundlæggende handlede det om, at indtage meget få kalorier og på den måde tabe sig. Det er dog sjældent, at vi mennesker han holde til, at sulte os ret lang tid ad gangen. Det er desuden heller ikke sundt. Kroppen vil automatisk kæmpe imod og sende faresignaler såsom træthed, trist hud, søvn problemer og dårligt humør. Og i nogle tilfælde faktisk holde endnu mere fat på fedtcellerne.

I dag sværger mange mennesker til en bestemt måde at spise på. Mens det for nogen fungerer at tælle kalorier og på den måde holde trit med hvad man kan tillade sig at spise qua hvor meget motion man har dyrket. Så fungerer koncepter som High Fat Low Carb bedre for andre, en måde at spise på hvor du stort set undgår kulhydrater fra især brød og pasta og i stedet fylder depoterne op med fedtrige fødevarer. Af andre slankekurs begreber kan nævnes Atkins, Palæo, Stendalderkost og 5:2. Alle sammen teorier der er testet af og underbygget af fagpersoner, alligevel er det individuelt hvilke metoder der fungerer for det enkelte individ som ønsker at slanke sig.

Livsstilsændring fremfor slankekur

Mange forskere taler om generelle livsstilsændringer fremfor en decideret slankekur. Grundtanken er her, at det er lettere at vænne sin krop til altid at spise på en bestemt måde fremfor at gøre det slavisk og periodevis. Groft sagt, i stedet for at sulte sig selv i 3 uger og løbe hver dag, for at opnå et hurtigt vægttab der lynhurtigt gå i sig selv igen så snart du atter spiser normalt, så retænk hele din livsstil.

Hvis det fungerer for dig at undgå kulhydrater, så lad det være din slankekur og spis dig så mæt  i andre ting. Dyrk motion i det omfang du kan overskue og tilpas dit kalorieindtag herefter.  Den type slankekure giver oftere et mere langvarigt og holdbart resultat, som de fleste kan være med på.

Se mere på http://foodlife.dk/slankekur-vaegttab/

Tags:

Der er ingen kommentarer endnu

Hvorfor ikke være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *