Varmepumpe

En luft til luft varmepumpe er god for miljøet

Mange tænker i disse år meget på kloden og på miljøet. Det kan i stigende grad ses på vores adfærdsmønstre og hvordan vi er forbrugere på. Der er nemlig mange, som vælger at tage det miljøvenlige alternativ hvis der er et. Det kan for eksempel være at tage cyklen i stedet for bilen eller at spise lidt mindre kød. Mange vælger også at flyve mindre, da det også er en stor mundfuld for miljøet. At vælge en luft til luft varmepumpe frem for de mere udbredte varmepumper er også en god ting at gøre hvis man vil skåne miljøet for CO2.

Vælg det miljørigtige alternativ til varmepumpe

Der findes forskellige varmepumper, og de skader miljøet i meget forskelligt omfang. Der er nogle, som har en stor indvirkning på miljøet mens andre ikke har så stor en indvirkning. Ønsker man at gøre noget godt for miljøet bør man vælge luft til luft varmepumpen da det er det meste miljørigtige man kan gøre når det kommer til varme i huset. En sådan varmepumpe placeres udenfor og ikke indenfor som de fleste andre pumper. Man har den stående op ad en ydervæg. Ved at stille den op ad en ydervæg fylder den heller ikke så meget. Kigger man på den vil man ikke umiddelbart vide hvad det er for en maskine. Det ligner en helt almindelig kasse, som kunne være alt mellem himmel og jord.

Denne kasse, som man placerer op ad en mur har en indbygget ventilator indeni. Har man en varmepumpe med en meget stor kapacitet, vil størrelsen på kassen afspejle dette. Hvis man blot har brug for en mindre kapacitet, så vil den kasse man har udenfor også være tilsvarende mindre. Finder man en forholdsvis almindelig luft til luft varmepumpe vil man opleve, at den er mindst 50 cm høj. Kun i sjældne tilfælde vil den være højere en 100 cm, det vil sige en meter. Det er noget, som de fleste har plads til, så det er meget sjældent, at varmepumpens størrelse er et problem for folk.

Få ren energi med varmepumpe

Den energi som du får med en varmepumpe er meget ren. Det er det samme som at sige, at energien er grøn, hvilket den er fordi, at den ikke belaster miljøet så meget. Der slippes altså ikke så meget CO2 ud når man bruger denne form for varmepumpe og det er noget, som folk er meget begejstrede over. Det som varmepumpen uden for gør er, at den lader ventilatoren suge luft ind. Denne luft suges ind fra de omkringliggende omgivelser. Dernæst udvindes varmeenergien på en bæredygtig og CO2-neutral måde.

Varmen kommer fra den omkringliggende luft ind i huset, da det er her den skal varme op. En varmepumpe er nemlig beregnet til at varme et hjem op således, at der er et sundt og behageligt indeklima for dem, der bor i huset. Denne proces sker ved, at en varmeveksler omdanner luften der kommer udefra. Den omdanner luften til luft, som bruges indenfor. Dette luft er blevet opvarmet og er altså med til at skabe det gode og behagelige indeklima, som enhver familie ønsker.

There are no comments yet

Why not be the first

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *