give hånd

Kom godt i gang med oprettelse af holdingselskab

Er det første gang, at du skal oprette selskab? Det er ikke ualmindeligt at føle sig lidt faret vild i junglen af juraregler, selskabstyper og snørklede problemformuleringer. Men du skal ikke tøve med at kontakte os, hvis du føler du har mistet overblikket.

Vi er et advokatfirma med et team bestående af erhvervsadvokater, jurister og rådgivere, som har mange års erfaring i selskabsret og det at drive virksomhed, og med et stigende antal danskere, der opretter virksomhed hvert år, har vi specialiseret os i at løse de vanskeligste problemstillinger og hjælpe dig på mest hensigtsfulde og lovmæssige måde, så du får mest ud af dig og din virksomhed.

Vi hjælper dig fra start. Med start mener vi den periode, hvor du stadig er i overvejelsesfasen og endnu ikke har besluttet dig for hvilken type selskab du ønsker at drive. Det er typisk for førstegangsstiftere, at de ikke kender til den mulighed at stifte et holdingselskab før man stifter noget som helst andet. Vi ønsker at gøre dette for mange fremmedord synligt, og eventuelt rådgive dig til at oprette et holdingselskab inden du stifter dit oprindelige selskab. På den måde kan du sikre dig store økonomiske besparelser, både i startkapital, men også i fremtidig skat.

Holdingselskab er helt konkret et selskab, der ejer andre selskaber. Det er altså mellemleddet mellem en ejer og et selskab, idet der er nogen der ejer holdingselskabet. Holdingstrukturen er således, at en person personligt stifter et holdingselskab, og holdingselskabet kan eje et eller flere driftsselskaber. Holdingselskabet er ikke et driftsselskab, men blot et selskab, der ”holder” på andre selskaber, deraf navnet holdingselskab.

Hvorfor er det så smart at stifte et selskab, der ikke er i drift? Der er en enorm fordel ved at lade et andet selskab eje dit driftsselskab, for når du ønsker at hæve noget af overskuddet fra dit driftsselskab skal du betale skat, men det undgår du, hvis du hæver det gennem holdingselskabet. Almindeligvis skal man betale nogle gange op til 30 procent for at hæve penge fra dit overskud, og det kan hurtigt vise sig at blive rigtig dyrt skattemæssigt. På den måde fungerer holdingselskabet lidt som din personlige pengetank. Det eneste krav er blot, at holdingselskabet skal eje mindst 10 procent af driftsselskabet.

Som nævnt før, så sparer du også en del på indskudskapitalen, hvis du opretter et holdingselskab inden du opretter dit egentligt tænkte driftsselskab. Det er nemlig en fordel, hvis du stifter holdingselskabet som punkt et, for indskudskapitalen er den samme som flere driftsselskaber, altså kr. 50.000 kroner. Men det præcis samme indskud kan bruges til at skyde ind i driftsselskabet, og på den måde kan du genbruge indskudskapitalen fra holdingselskabet til driftsselskabet, og dermed har du sparet kr. 50.000 – hvis det altså er et anpartsselskab eller et iværksætterselskab, du opretter. Ved et aktieselskab er indskudskapitalen væsentlig større. Men det er stadig kr. 50.000 mindre, man behøves at betale i indskud, i så fald.

Hvad så, hvis du allerede har et selskab, og du først hører om holdingselskaber nu? Bare rolig. Du kan også oprette et holdingselskab efter du har stiftet et driftsselskab. Du sparer ikke startkapitalen, men til gengæld kan du glæde dig til en masse skattefrie besparelser i fremtiden, og det på helt lovlig vis.

Har du lyst til at høre mere om fordelene ved et holdingselskab? Vores advokater har flere års erfaring inden for virksomhedsdrift og selskabslov, og vi garanterer at du er i de bedste hænder, når det vedrører sig om rådgivning indenfor selskabsstiftelse, hvad enten det er første gang du opretter et selskab eller at du selv har drevet virksomhed i flere år.

Vi har også stor erfaring med holdingselskaber, og vi kan rådgive og vejlede dig i både fordele og ulemper ved holdingselskaber, og analysere os frem til om det er den bedste løsning for dig. Du er mere end velkommen til at booke et uforpligtende møde med os over telefonen. Du er også altid velkommen til at ringe eller skrive, hvis du har spørgsmål. Du finder vores kontaktoplysninger under fanen Kontakt.

There are no comments yet

Why not be the first

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *