Hold løbende øje med din økonomi

Hold løbende øje med din økonomi

Har man mange mindre lån, kan det være en god idé at samle dem til ét lån og derved spare udgifter til renter og andre gebyrer. Det behøver ikke at være besværligt, og der er mange penge at spare, hvilket gør ulejligheden det værd. Det kan skabe bedre overblik over din økonomi og lade dig bedre holde øje med den. I det følgende vil vi se på nogle af fordelene ved at samle sine lån, samt hvordan man gør det.

Det skaber bedre overblik

Hvis du har lån fra mange forskellige kreditorer, kan det være vanskeligt at holde styr på dem alle. I værste tilfælde, hvor man ikke lykkes med at få dem betalt af, kan det ende op med at blive meget dyrt på grund af rykkergebyrer. Her vil det være yderst nødvendigt at tage sig et samlelån, da der kun vil være én kreditor at betale hver måned.

Mange penge kan du spare ved at samle dine lån

Der er typisk en billigere rente, hvis man vælger at foretage alle sine lån ét sted; specielt hvis mange af lånene er kviklån, der er kendt for at have meget høj rente. Du kan også spare på gebyrer, da mange forskellige lån har samme slags gebyrer til forskellige kreditorer. For eksempel kræver nogle af dem regelmæssige administrationsgebyrer. Ved at samle dine lån kan du spare mange af disse. Der vil da kun være administrationsgebyrer for din nye kreditor.

At samle dine lån giver dig mere fleksibilitet

Har du mange forskellige kreditorer, kommer du stort set aldrig til at få en afdragsfri periode, og du vil være ude af stand til at ændre dine månedlige ydelser samtidig. Samler du dine lån, kan du foretage ændringer efter nødvendighed.

Sådan gør du

Der findes adskillige måder at samle dine lån på. Visse banker kan hjælpe dig, men det er mest online lånudbydere, der tilbyder denne slags tjeneste disse dage. Den simpleste måde er at kontakte dine kreditorer, hvorefter de gør det for dig. Føler du dig mere tryg derved, kan du gøre det selv og få lånet hos din nye kreditor på din egen konto og derefter kontakte dine kreditorer for at betale dem af.

For at finde det billigste samlelån er det en god idé at sammenligne de forskellige udbyderes ÅOP. Det vil sige deres Årlige Omkostninger i Procent. Disse omtaler, hvad lånet i det hele taget koster, når man regner renten og diverse gebyrer med. Dette tal vil derfor være det, der afgør, hvilken udbyder det er billigst at samle sine lån hos. Se mere om processen på jubii.dk.

There are no comments yet

Why not be the first

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *