Gode råd til din privatøkonomi

Gode råd til din privatøkonomi

Går du og sukker efter at forbedre din privatøkonomi, som måske enten hænger i laser eller i hvert fald godt kunne trænge til en lille pick me up, så står du ikke alene. Mange danskere overvejer ikke deres privatøkonomi særlig meget, men det er både let og med mange penge at spare, at du kan læse med her.

Her får du nemlig gode råd til, hvordan du gør din privatøkonomi til noget, din bankdame ville være misundelig over. Så undgår du også de trælse rykkere og en mareridtsgæld.

Tre gode råd

  • Du skal have et overblik over din økonomi, så du er helt sikker på, hvilke indtægter og udgiftskilder du har. Den nemmeste måde at få et overblik over dette er ved at lægge et budget, og her kan diverse regnearks værktøjer være en god hjælp. Her gør du også klogt i at medregne udgifter, som ligger længere ude i fremtiden som konfirmationer, julegaver eller eventuelle ferier. Så undgår du problemer længere nede af vejen.
  • Du bør undgå lån til forbrug, selvom det nemt kan være fristende, når man står fredag eftermiddag og bare gerne lige vil have en lidt bedre aften. Problemet er bare, at det hurtigt bliver dyrt og kan udvikle sig til noget, du ikke har kontrol over.
  • Når vi snakker om lån, så bør du også samle dine lån i et samlelån (Kilde Jyllands-posten.dk). Det er nemlig langt fra en fordel at have en masse små lån, der alle har renter.

Hvad kan du ellers gøre?

Der er mange ting at gøre, hvis det står slemt til med økonomien, og mange af dem giver nok sig selv. Det inkluderer blandt andet at fjerne alle de overskydende og ofte unødvendige udgifter. Det kan være, I skal undersøge, om der er penge at spare ved at skifte bank eller forsikringsselskab, ligesom der også kan være penge at spare ved at slukke for lyset og for eksempel tjekke, om I har vandhaner, der drypper, da dette også løber op i sidste ende.

Bilen er også en stor synder, når det kommer til at ødelægge din økonomi. Ja, den kan være dejlig og komfortabel, men den er også dyr i både benzin og diverse afgifter. Overvej derfor, om det kan give mening for dig og resten af familien at skifte bilen ud med en cykel. Det er både billigere og sundere.

 

There are no comments yet

Why not be the first

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *