Opskrifter

Find de rette opskrifter du mangler

Uanset hvor god man er i et køkken vil der altid være rum for forbedringer, disse kan komme i forbindelse med at eksperimentere med nogle af de retter, man allerede kender til punkt og prikke. Man kan dog også afprøve nye opskrifter, der kan pirre ens smagsløg og afprøves på venner og familie. Når man først har lavet mad i nogle år vil man oftest vende tilbage til de samme retter, når der skal udarbejdes en madplan for den kommende uge, hvilket gør at mange forbrugere føler sig fastlåste i deres madvaner. Der findes masser af opskrifter på nettet, f.eks. på Hverdags Gourmet (se hjemmesiden).

Føler man sig først fastlås i sine madvaner og føler at man på månedlig basis tilbereder og spiser de samme 8-10 retter så er det en god idé at man tager sig tiden til at søge efter nye opskrifter. Disse kan være behjælpelige med at få nye smagsindtryk og madvaner ind i sin hverdag, og endda gøre arbejdet omkring madlavning lettere for dem, der fører en hektisk hverdag. Man behøver ikke søge efter opskrifter på de mest besværlige retter, der findes derude. Man kan sagtens foretage søgninger omkring mad, der enten følger kriterierne om billig, hurtig og smagfuld madlavning.

Opskrifter for at få nye madvaner

Når man som ung flytter hjemmefra for første gang er det oftest hér at ens madvaner for alvor træder i kraft og er med til at definere, hvem man er som person. Dette skyldes naturligvis at man oftest vil fortsætte i ens forældres madvaner, hvilket afspejles i den madlavning man selv foretager i sit køkken. Dog vil der altid være nogle skelsættende elementer, der er med til at bestemme, hvilke typer opskrifter man benytter sig af. Flytter man f.eks. hjemmefra i starten af sine tyvere og gør dette i forbindelse med et studie, vil madbudgettet ofte være med til at definere, hvilke retter der kommer på bordet og derved også hvilke opskrifter man ender med at følge. Flytter man derimod sammen med en anden i første hug vil der være mere råd til at afprøve opskrifter i den lidt dyrere og mere smagfulde afdeling end pasta med ketchup.

Gå på jagt efter nye opskrifter til hverdagen

For nogle er dét at opsøge nye opskrifter ikke et tegn på at man er kørt fast i sine madvaner, men derimod mere et udtryk for at have lyst til at afprøve nogle nye ting eller eksperimentere med råvarer, som man finder interessante. Dette kan f.eks. være i forbindelse med en opskrift på en bestemt ret eller kage, som man ønsker at prøve af, da man har smagt en variant af denne, der ikke var helt som ens egen. Det kan også være i forbindelse med at have set et madprogram, hvor en ny ingrediens er blevet introduceret og man ønsker at finde opskrifter for at finde ud af, hvad man ellers kan bruge denne ingrediens til. Der findes mange grøntsager og frugter herhjemme, der ikke nødvendigvis passer ind i den danske form for madlavning, men som alligevel virker spændende.

Tags:

Der er ingen kommentarer endnu

Hvorfor ikke være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *