glade studerende

Er du studerende og mangler du penge?

Er du i gang med din drømmeuddannelse? Det er altid rart at blive optaget på den uddannelse, man gerne vil tage. Ulempen som studerende er dog, at man ikke får så mange penge udbetalt. Er du hjemmeboende er det forskelligt hvad du præcist får udbetalt, idet forældrenes økonomi har en rolle at spille. Som udeboende får man et bestemt beløb udbetalt. Uanset hvor meget du får udbetalt er der ikke råd til de helt store fornøjelser så som drukture, shopping og cafebesøg. Nogen unge har overskud til at arbejde for at få nogle flere penge, imens andre vælger den nemme løsning og låner penge online.

Studerende mangler ofte penge:

Når du googler danske låneudbydere, så er kravet at man som regel skal være fyldt 20 år. Der er dog nogle låneudbydere som kræver at man skal være fyldt 18 år. Dette krav har bl.a. AnnaFinans, Santander RobotLån, SeleneFinans, HotLån og Nordisk lån. Den enkelte låneudbyder har ret til at sætte sine egne krav samt selv vælge hvem målgruppen for lånet skal være. Mange 18 årige mennesker er i gang med uddannelse og lever dermed af SU.

Studerende får generelt ikke så meget udbetalt uanset om de bor hjemme eller bor selv. SU`en kan lige dække de faste udgifter og hvis man gerne vil have råd til at have det sjovt, så er de unge nødt til at arbejde ved siden af. Nogen unge vælger i stedet at optage et online lån, da pengene hurtigere er på kontoen. Det er forskelligt hvorfor 18 årige optager lån, men typisk fordi at de mangler penge til at det hele kan løbe rundt med fornøjelser og tøj. Som ung tænker man sig ikke nødvendigvis lige så godt om som en voksen, og derfor ikke overvejer hvilke konsekvenser det kan få for en, hvis man ikke kan overholde låneudbyderens lånebetingelser.

Unge skal tænke sig godt om:

Som ung må man prioritere sine ønsker og dermed spare op til fornøjelser. Det er meget risikabelt som ung at optage et online lån, da man hurtigt kan blive fristet til at optage et nyt, når pengene er sluppet op fra det første lån. På denne måde kommer man ind i en ond cirkel og har en masse gæld, som man ikke kan betale af. Som ung er der mange muligheder for at kunne få et fritidsjob nogle timer om ugen eller blot i weekenden. Hvis man har mulighed for at kunne få studiejob indenfor sit fag, så er det oplagt, da man kan få det skrevet på sit CV, når man skal søge efter arbejde efter endt uddannelse. Man kan også finde job så som rengøringshjælp, lektiehjælp eller børnepasning, som typisk er arbejde efter behov. På denne måde har man ikke noget fast og kan dermed stadig have tid til sine lektier samt sine venner. Det anbefales, at man først gør alt for at finde et fritidsjob, før man begynder at tænke i baner som at optage et lån som 18 årig. Dette skyldes, at man i forvejen ikke har penge nok til at kunne betale af på gælden pr. måned.

There are no comments yet

Why not be the first

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *