mexicansk Guacamole med avokadoer ved siden af

Den mexicanske guacamole bliver mere og mere populær

Guacamole er en mexicansk specialitet, som laves af frugten avokado. Den tropiske frugt har sin oprindelse i Mexico i Mellemamerika. Frugten er oval/dråbeformet, og skrællen er grøn til brunlig i farven. Den perfekte avokados frugt er lysegrøn. Hvis frugten er gul, er den umoden, og hvis frugten har begyndende eller hele områder af brune pletter, så er den overmoden. Hele frugten bør kasseres, medmindre de brune områder kan fjernes uden ydereligere problemer. Frugten kan enten skrælles eller åbnes ved brug af en kniv og lige snit langs avokadoen. Uanset hvad må stenen, der befinder sig i midten af frugten, dog fjernes, før frugten kan anvendes til guacamole.

Avokadoen har en fyldig og rund smag, og derfor er den perfekt at anvende som sidedish til salte og sprøde tortilla chips eller en burrito med spicy fyld.

Find den bedste opskrift på guacamole her: https://romanovich.dk/guacamole/

Sådan laves den perfekte guacamole

Til denne opskrift skal der anvendes 2-3 gennemsnitlige avokadoer. Det første og ikke mindst vigtigste punkt er naturligvis at udvælge de bedste avokadoer som overhovedet muligt. Dette lyder måske ikke så svært igen, men avokadoens skræl er god til at skjule, hvordan den egentlig frugt ser ud, og det er jo den, der er interessant. Et god tip er at undersøge farven under stilken, for her kan svaret nemlig gemme sig. I henhold til teksten ovenfor huskes de samme regler i forhold til modenhedsgraden. Hvis farven er gul og frugten hård, så er avokadoens med stor sandsynlighed umoden. Er farven modsat brun, og frugten blød, så er avokadoen sandsynligvis overmoden. Men hvis farven er lysegrøn til mørkegrøn, og selve frugten en anelse blød, så har du fundet den perfekte avokado og kan nu gå videre til trin to i processen.

Avokadoens klargøres som beskrevet ovenfor. Et god trick at have i ærmet, efter stenen er fjernet, er at tage en grønsagskniv og anvende den til at skære tynde linjer på langs i avokadoen for at lette arbejdet senere. Herefter tages en gaffel eller en ske, som bruges til at skrabe frugten ud af skallen og ned i en skål. Frugten moses med en gaffel, så den bliver jævn. Nu tilsættes 2 spsk. 18 % cremefraiche uden top, ½ tsk. salt, en knivspids peber og sidst men ikke mindst 2 stk. presset, fed hvidløg.

Således er den lækre guacamolen klar til at blive serveret og nydt i et godt selskab.

Frokost, aftensmad og snacks med guacamole

Guacamole kan anvendes i alverdens retter. Guacamolen er selvsagt ideel at anvende, når familien skal holde mexicansk aften, og den kan naturligvis gøres mere børnevenlig ved ikke at tilsætte hvidløg (eller ved blot at tilsætte mindre hvidløg, i stedet evt. hvidløgssalt). For at nævne et par naturlige retter, hvor guacamole næsten ikke kan undværes, må nævnes nachos med cremefraiche og tomatsalsa, mexicanske pandekager med spicy kyllinge- eller oksekødsfyld samt frisk salat og ikke mindst tacos.

Selvfølgelig er guacamolen ideel som sauce til de varme retter, men derudover er den lækker som en dip til grønsagsstave og som tilbehør til brød specielt. En nem og kold frokost eller snack med guacamole kan laves blot ved hjælp af et par stykker røget laks, et stykke friskbagt franskbrød og ikke mindst en god portion guacamole.

Tags:

Der er ingen kommentarer endnu

Hvorfor ikke være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *