Argan olie

Argan olie er det nye sort inden for hudpleje og kosmetik

Hvis man følger med i nyhederne inden for kosmetikkens og hudplejens verden kan man næsten ikke undgå at have hørt om Argan træet. Dette ældgamle træ der kan dateres helt tilbage til for 60 millioner år siden og er unikt for Marokko har igennem de seneste år gjort sig bemærket i professionelle kredse rundt om i hele verden på grund af dets helt specielle olie. Argan olie er en forholdsvis ny form for olie, som man først for nyligt har fundet ud af hvordan man kan ekstrahere og udnytte effektivt. Du kan læse mere her.

I Marokko har olien været med til at opstarte en hel ny industri, hvilket har ført til oprettelsen af en masse nye job i landet. Det store behov blandt hele verdens befolkning har gjort at marokkanerne nu eksporterer mere olie end nogensinde før, og dette er med til at give landet og dets borgere et stort og veltrængt økonomisk boost. På grund af Argon træets sparsomme udbredelse og dets store vigtighed er området hvor træet vokser nu beskyttet, for at forhindre unødvendig fældning af træet. Argan olie har mange anvendelsesmuligheder, og det er netop af denne grund at olien er blevet så populær blandt alle verdens kosmetik- og hudplejeentusiaster.

Hvordan ekstraheres Argan olie?

Et Argan træ vokser meget langsomt, og nogle af de ældste nulevende træer vurderes til at være mellem 2000 og 3000 år gamle. Selvom det først er inden for de seneste år at det er blevet muligt at udtrække og anvende træets olie effektivt, har menneskene været klar over oliens positive egenskaber i lang tid. De marokkanske berbere har i mange år udvundet olie af Argan træernes mandler, og brugt denne olie i forbindelse med madlavning.

Den traditionelle metode til at ekstrahere Argan olien er dog langsom og besværligt, og derudover er den også yderst ineffektiv sammenlignet med de mere moderne industrielle metoder. Selve ekstraktionsmetoden af olien varierer alt efter hvad man ønsker at bruge olien til. Argan olie kan enten bruges i forbindelse med madlavning eller i kosmetiske øjemed, og alt efter hvad man ønsker at bruge olien til varierer man ekstraktionsmetoden. Skal olien bruges til madlavning rister man mandlerne først, og smagen og farven af olien bestemmes af hvor meget mandlerne ristes. Skal man bruge Argan olie til kosmetiske formål ekstraheres olien direkte fra mandler som ikke er ristede.

Kosmetisk Argan olie fås i flere varianter

Som nævnt er der flere forskellige typer af Argan olie. Noget bruges til madlavning mens andet bruges til kosmetiske eller hudplejende formål. Inden for den kosmetiske Argan olie er der dog også flere forskellige typer olier, og nogle egner sig bedre til nogle formål end andre. Det der adskiller de kosmetiske olier er typisk filtreringsprocessen. Den rå olie som ikke er blevet filtreret besidder mange af egenskaberne som mandlen gør, men kan være problematisk at anvende på følsom hud. Den filtrerede olie kan derimod anvendes af alle hudtyper, og det er endda muligt at få filtreret olie som er deodoriseret og derfor ikke har den karakteristiske lugt af Argan.

Tags:

Der er ingen kommentarer endnu

Hvorfor ikke være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *